אודות

מפעל פרי הגליל

עם כושר ייצור של למעלה מ-70 אלף טון מוצרי ירקות ופירות בשנה, פרי הגליל הנו המפעל הגדול ביותר בישראל לעיבוד ירקות, הנארזים לתוך קופסאות שימורים או לתוך שקיות של ירקות מוקפאים. למפעל פרי גליל כושר ייצור של כ-35,000 טון חומר גלם תירס לעונה, כושר ייצור של כ-16,000 טון חומר גלם תפוחי אדמה מהם מייצרת הקבוצה טוגנים (צ'יפס תפוח אדמה), כושר ייצור של כ-6,000 טון חומר גלם אפונה לעונה, כושר ייצור של כ- 4,000 טון שעועית אביבית ושעועית סתווית, כושר ייצור של כ-6,000 טון גזר וגזר גמדי לעונה וכן כושר ייצור של כ-3,000 טון כרובית וברוקולי בכל עונה.

המפעל, שנוסד בשנת 1951 וממוקם בעיירה חצור הגלילית שבגליל העליון, מעבד גידולי שדה ותוצרת חקלאית מכל אזורי הגידול במדינת ישראל – מהערבה בדרום ועד אצבע הגליל בצפון.
חומרי הגלם החקלאיים נרכשים ישירות מכ-80 מגדלים ברחבי הארץ מספר חודשים מראש בהתאם לעונת הגידול המאפיינת כל גידול בנפרד, והתוצרת המעובדת נמכרת במהלך השנה כמוצרים קפואים (ארוזים בשקיות) וכמוצרים הארוזים בקופסאות שימורים. המפעל הינו אחד מהמעסיקים הגדולים באזור הצפון ומפרנס למעלה מ- 300 משפחות מהאזור.

מפעל הטונה
המפעל החל פעילותו במחצית הראשונה של 2010 בייצור שימורי טונה. חומר הגלם מיובא קפוא לארץ מהמפעלים המובילים בעולם.
המפעל הינו מהגדולים בארץ ונמצא בשטחו של מפעל פרי הגליל. המפעל חדשני ועומד בכל התקנים המובילים והמתקדמים הקיימים.

טיפול ומחזור מים
לפרי גליל מחויבות מוחלטת לשמירת איכות הסביבה בכלל, ולטיפול בשפכים בפרט. במפעל מערכת מתקדמת לטיהור והפרדת שפכים תעשייתיים מהמתקדמות בארץ. כל שפכי המפעל מטופלים וממוחזרים לשימוש חקלאי בעמק החולה.

פרי הגליל מסביב לעולם
מפעל פרי הגליל מייצא את תוצרתו לארה"ב, קנדה ואנגליה. היקף הייצוא עומד על כ-10% בשנה. עיקר הייצוא מתמקד במוצרי גזר גמדי וגרגירי תירס קפוא.


הישראלי רוצה טרי
מוצרי פרי הגליל הנארזים בקופסאות שימורים ובשקיות מוקפאות, יוצרו בהתאם לדרישות הצרכן הישראלי. המוצרים נארזים ונמכרים תחת שם המותג פרי הגליל, ומהווים כיום מותג מוכר ומועדף בשוק הישראלי. מוצרי פרי הגליל מזוהים עם ערכים גבוהים של איכות, שכן הם נבחרים בקפידה, נקטפים מהשדות כשהם טריים וטבעיים ברמה אופטימאלית של הבשלה, ולאחר מכן מובלים, מעובדים ונארזים תוך שעות ספורות מרגע עזיבתם את השדה הנקטף. אם בשקיות כמוצר קפוא ואם בקופסאות שימורים, עוברים המוצרים תהליך חדשני המאפשר שמירה על טריותם וערכיהם התזונתיים. בניגוד לדעה הרווחת כי מוצרים המאוחסנים בקופסאות שימורים מכילים חומרים משמרים,מוצרי פרי הגליל המשומרים אינם מכילים חומר משמר והם מכילים חומרים טבעיים בלבד. כמו כן, מגוון רחב של ירקות מוקפאים עוברים תהליכי חליטה והקפאה ונארזים כל מוצר בנפרד או כלקטים.

בקרה,איכות וטריות
בקרה

פרי גליל רואה כערך עליון את נושא איכות ובטיחות המוצר, וכן את נושא הבטיחות בתפעול המפעל. המפעל פועל על פי התקנים, הנהלים והחוקים של מדינת ישראל ולפי תקנים בינלאומיים, בכל הנושאים הקשורים בערכים התזונתיים והבריאותיים של המזון. כיצרן מוביל בתחום הירקות והפירות המשומרים והקפואים, פועל המפעל תחת הסמכת GMP של משרד הבריאות.

איכות
טרם הכנסתם למחסן ולאולמות הייצור, עוברים חומרי הגלם וחומרי האריזה מערך של בדיקה ומיון קפדניים ביותר. בכדי להבטיח שמירה עקבית על איכות המוצרים, מועסק באופן קבוע במפעל צוות טכנולוגים המתמחים במזון, המלווים את ייצור המוצר מתחילתו ועד סופו. מכל מנת ייצור נדגמים מספר מוצרים מוגמרים העוברים ביקורת איכות במעבדה, ורק לאחר אישור המוצרים על פי הסטנדרטים והקריטריונים הנוהגים במפעל, ניתן לארוז את המוצרים שיוצרו באותה סדרת ייצור.

טריות
כדי לשמור על איכות וטריות המוצר לאורך כל חיי המדף שניתנו לו, נבחרת אריזת המוצר בקפידה תוך חשיבה על הצרכן הסופי, צרכיו ונוחיותו.
תהליך עיקור קופסאות השימורים מתבצע על ידי טכנולוגיה רציפה היחידה מסוגה במדינת ישראל.

תהליך ההקפאה של ירקות פרי הגליל נעשה בשיטת IQF= Individual Quick Freeze . הכוונה: הקפאה מהירה של הירקות, "אחד- אחד", דבר שמונע גושים בתוך השקית שאנחנו מוציאים מהמקפיא.
תהליך ההקפאה עצמו משמר את הערכים התזונתיים המצויים בירק ומונע את הבשלת הירק ואיבוד ערכים מסוימים מהירקות עצמם, למעשה – שימור במצב אופטימאלי.

מיכון מהמתקדם בארץ
מפעל פרי הגליל מתהדר במיכון מהחדשים ,המתקדמים והיחידים בארץ.
בתחום השימורים- מעקר רציף. המעקר הרציף הינה מכונה אשר מסוגלת לעקר כ-360 קופסאות בדקה. יתרונות המעקר העיקריים הם למעשה החימום המהיר יוצר מינימום פגיעה בצבע, מקרם איכות מינרלים וויטמינים של הירק אשר בתוך הקופסא.
סורק אופטי- סורק הממיין את הירקות שנכנסים לקו באמצעות סריקה המאתרת עצמים חריגים, כגון מתכות. עם איתור עצם חריג הסורק "יורה" את העצם מחוץ לקו ע"י נשיפת אוויר חזקה לעברו. בהמשך התהליך הסורק יודע לברור ירקות ע"פ צבעם ולהוריד מהקו ירקות אשר צבעם שונה מכפי שהוגדר במכונה. הסורק ידע להוציא מהקו אפונה אשר אינה ירוקה דיה, לדוגמא.

כשרויות:
• רבנות מקומית חצור הגלילית
• אגודת ישראל (למותג פרי הגליל בירקות משומרים וקפואים)
• בד"צ העדה החרדית ירושלים (לסדרת הירקות המשווקות תחת שם המותג ויטה והמיועדת לציבור החרדי ולטונה פרי הגליל)
• לפסח: רבנות מקומית חצור הגלילית/ יורה דעה (למותג פרי הגליל בהשגחת הרב שלמה מחפוד)